Heipä hei kaikille!

Olen Merikerttu ”Mekku” Mutala-Akparibo, uusi Loimaan kauppa ja palvelut ry:n koordinaattori.Olen hyvin otettu uudesta työpaikastani ja kiitollinen siitä, miten iloisesti ja kannustavasti minut on otettu vastaan! Lähden uusiin töihin iloisin mielin, ottaen jo opittua mukaan sekä kehittymään uusien haasteiden edessä!

Olen esittävän taidealan monipuolinen ja koulutettu ammattilainen. Artistinimeni on Mekku Mutala, mikä saattaa paikallisille jo tuttu ollakin. Ammattitaitooni kuuluvat teatteri, musiikki, äänenkäyttö ja esiintymistaidot, laulaja-lauluntekijyys, valmentaminen/opettaminen/ohjaaminen sekä vapaana taiteilijana toimiminen. Tällä hetkellä aktiivisimmat omat luovat ja esittävät projektini ovat dynaaminen duo Lehmus (suomalaista pop-iskelmämusiikkia), sooloartistina toimiminen sekä teatterissa ohjaaminen. Olen myös paikallisen SOLA -taiteilijakollektiivin jäsen.

Perheeseeni kuuluvat kaksi alle kouluikäistä lasta sekä aviomies. Asumme Loimaalla vakituisesti, ja olen itse Loimaalta lähtöisin. Asuin 10 vuotta nuoruudesta Helsingissä ja ulkomailla opiskelujen takia. Elämä toi kuitenkin minut takaisin Loimaalle oman alan töihin.

Taustani takaa sen, että olen tottunut kohtaamaan ihmisiä hyvässä ja rakentavassa hengessä, pystyn esiintymään monenlaisissa tilanteissa ja osaan myös organisoida niin toimistopöydän kuin tapahtumankin. Ymmärrän erinomaisesti toimivan yhteistyön ja hyvän ryhmähengen arvon.

Juuri tätä koordinaattorin työnkuvaa ja työarkea aletaan vasta luoda. Uudesti perustetussa pestissä on hyviä ja huonoja puolia: Toisaalta saa tehdä aivan omalla tavallaan ilman, että tekemistä verrataan entiseen. Toisaalta ei ole mitään olemassa olevaa mallia, vaan kaikki rakenteet lähtevät alusta liikkeelle. Koen olevani kuitenkin aina vahvoilla uusissa aluissa, sillä rakastan uuden ideoimista sekä uusien ideoiden liikkeelle laittamista. Siksi olen lähinnä innoissani ja luotan siihen, että työ itse alkaa kertoa minulle, miten asiat on järkevää rakentaa ja hoitaa. Olennaisen tärkeää on, että perustukset tuleville yhteistyökuvioille luodaan kantaviksi, jotta pitkävaikutteista ja hyvinvoivaa toimintaa on mahdollista rakentaa.

Yritysmaailma ja kaupallinen ala on minulle tuttua, sillä olen toiminut yrittäjämäisesti vuodesta 2018. Jo ennen sitä olen tehnyt asiakaspalvelua, luonut verkkokaupan ja käynyt tapahtumissa myymässä. Uskon, että tämä kaikki on antanut minulle hyvät eväät toimia tässä työssä ja ymmärtää sen luonnetta ja näkökulmia.

Odotan innolla työpäiviäni ja ennen kaikkea sitä, että saan olla aktiivisessa roolissa luomassa positiivista Loimaa-henkeä sekä entistä huikeampaa näkyvyyttä paikkakunnalle!